Leipomis into jatkui ja seuraavana vuorossa oli raparperipiirakka, jonka päälle tuli "kastike"

3-4 munaa (jos munat on kokoluokitukseltaan pieniä, voi munia laittaa 4-5)
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100-150 g sulatettua margariinia tai voita
1,5 dl maitoa

Kastike (mittaa kattilaan kylmänä):
3 dl maitoa
1,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: raparperia ja hieman sokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sulatettu margariini ja maito.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeri

3. Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

4. Valmista piirakan kypsyessä kastike. Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa. Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen. Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

 

Tekijän kommentit: "Kastike" on kuin kiisseliä, mutta sopii silti. "Kastike" jää vain tahmeaksi piirakan päälle. Ilman kastiketta piirakka on tavallista hyvää raparperipiirakkaa. Pohja on makeaa ja raparperin palat happamia ja yhdistelmä aivan mainio. Omasta mielestä piirakka on parempaa ilman kastiketta, mutta kastike tuo jotain uutta. Helppo ja hauskan näköinen.

1251236247_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

alkuperäinen ohje: hellapoliisi.fi