• 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 100g voita tai margariinia
  • 1 dl vettä (laitoin maitoa)
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2-3 banaania
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata rasva ja lisää siihen vesi ja sekoita. Jäähdytä ja lisää vaahdon joukkoon.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.
  4. Kaada noin puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun rengasvuokaan. Viipaloi banaanit reilun 1-2cm kokoisiksi viipaleiksi ja lado taikinan pinnalle. Kaada loput taikinasta päälle.
  5. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Tekijän kommentit: Ihanan näköinen ainakin minun mielestäni. Erikoinen ohje sen takia, että tässä banaaneja ei sekoiteta taikinan joukkoon vaan ne erottuvat selvinä paloina. Kakku jäi ihanan kosteaksi. Vielä sitä ei olla maistettu vaan pakastettiin se varalle. Ohje oli ainakin ihan helppo, mutta vähän pelkäsin, että sekoitin taikinaa liikaa, kun se ei kauheasti uunissa meinannut ensin nousta eli sekoittamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Jos ei muuta niin ainakin näyttävän näköinen mielestäni ja uskon, että mautkin erottuvat selvästi. Ohje: http://sekasoppa.vuodatus.net/blog/208981/kristan-suklaa-banaanikakku/