n. 30 kpl

pohjat

  • 100 g        mantelilastuja
  • 1 1/2 dl    sokeria
  • 1              munanvalkuainen

Täyte

  • 100 g      huoneenlämpöistä voita/leivonta margariinia
  • 1 1/2 dl   tomusokeria
  • 1              munankeltuainen
  • 2 tl           vaniljasokeria
  • 2 tl           pikakahvijauhetta
  • (1 tl          kaakaojauhetta)

Kuorrute

  • 130 g     haluamaansa suklaata
  1. Säädä uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita mantelilastut ja sokeria.
  3. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahtoon manteli-sokeriseos
  4. Ota n. 30 nokaretta taikinaseosta ja muotoile niistä pyöreitä kakkusia pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
  6. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi.
  7. Muotoile täytteestä kakkusien pohjapuolelle suipot hatut. Anna pikkuleipien vetäytyä jääkaapissa hetken ja laita ne pakastimeen.
  8. Sulata suklaa. Kasta pikkuleivät siihen nopeasti siten, että täyte peittyy kokonaan. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

Kommentit: Näistä tuli aika hyviä ja huomenna kun tarjoilen näitä niin luulen, että ne loppuvat kesken. Jos ei tykkää kahvista niin kahvijauheen voi korvata kaakaojauheella. Nämä ovatkin alkuperäiseltä ohjeeltaa suklaa-mantelinokareita, mutta itse yritän välttää liikaa suklaan käyttämistä leipomisessa... aika huonosti menee. Manteli ei juurikaan maistu, mutta antaa oman säväyksen marengeille (tuohan on marengin ohje). Itse käytin pandan maitosuklaata ja pakastaminen kannattaa ennen suklaaseen dippausta, koska silloin suklaakin jähmettyy aika nopeasti. Alkuperäinen ohje on jostakin i|m|p leivontaherkut lehtisestä. (Kuvaa saattaa tulla myöhemmin)