• 150 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • leivosvuokia

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk Bulgarian jugurttia
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • 5 dl tuoreita marjoja tai hedelmiä (säilykepersikatkin käyvät)
  1. Sekoita voi ja sokeri keskenään tasaiseksi massaksi
  2. Lisää muut pohjan aineet
  3. Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 25 osaan
  4. Voitele pienet leivosvuoat ja vuoraa vuoat taikinalla
  5. Paista vuoat 200 asteessa noin 10 minuuttia
  6. Irrota vuoat jäähtyneenä
  7. Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon jugurtti ja sokerit.
  8. Täytä leivospohjat vaahdolla ja marjoilla tai hedelmänpaloilla.

Tekijän kommentit: Aivan ihania. Pohjia voi tehdä vaikka pakkaseen vierasvaraksi. Itse laitoin pohjiin punaherukkahilloa ja sen päälle vaahdon, tuli ihana happamen ja makean yhdistelmä. Nämä meinattiin syödä ihan kokonaan loppuun. Hyvin raikkaita ja keveitä. Minä itse ainakin ihastuin ihan ikihyviksi tuohon jugurttivaahtoon. Siitä tuli ihanan raikasta ja kevyttä, sen joukkoon kun sekoittaa jotain hedelmiä niin saa vähän kuin rahkaa. Kanattaa täyttää vasta ennen tarjoilemista, koska pohjat pehmenevät aika helposti jo vähänkin kosteassa huoneilmassa, ja sitten jos laittaa jotain hedelmiä ja vaahtoa, joista irtoaa myös kosteutta. Alkuperäinen ohje: kokkimimo.blogsome.com/