125 g voita tai marg.

½ dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

voita vuoan voitelemiseen

Täyte:

50-700 g luumuja

palasokeria

250 g maitorahkaa

2 dl kermaviiliä

1 muna

¾ dl sokeria

 

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita vaahtoon vehnäjauhot, joissa leivinjauhe.

  2. Kaaviloi taikina ja vuoraa sillä irtopohjainen voideltu vuoka. Painele taikinan reunat hyvin vuoan laitoja vasten.

  3. Huuhdo luumut, poista niistä kivet ja pistä jokaisen sisään sokeripala.

  4. Sekoita muut täyteen aineet keskenään ja levitä seos torttupohjalle. Painele luumut täytteen päälle.

  5. Paista torttua 200 asteessa 40 minuuttia.

 

 Tekijän kommentit: Itse laitoin irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperia, jolloin torttu oli helppo ottaa pohjastakin irti ja siirtää lautaselle. Minulla taikinan reunat nousivat korkeammalle kuin täyte tuli, mutta täyte kohoaa hieman uunissa, joten kannattaa jättää vähän kohoamiselle varaa. Alkuperäinen ohje: Valitut palat; Leivonta; Makujen maailma (1994)