100g voita
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl tummaa kaakaota
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
1 dl mustaherukoita
½ dl Chymos Väkevää Mustaherukkaviiniä / mustaherukkamehua 

  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Vaahdota sokeri ja voi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
  3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.
  4. Lisää sulatettu suklaa, mustaherukat ja viini taikinaan varovasti käännellen.
  5. Kumoa taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
  6. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.
  7. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit: Herkullista! Alex Nurmen alkuperäisessä reseptissä on käytetty mustaherukkamehun tilalla chymos väkevä mustaherukkaviiniä. chymosväkevätmarjaviinit .