100g voita
3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl tummaa kaakaota
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g tummaa suklaata
1 dl mustaherukoita
½ dl Chymos Väkevää Mustaherukkaviiniä / mustaherukkamehua
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Vaahdota sokeri ja voi. Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinan joukkoon.
- Lisää sulatettu suklaa, mustaherukat ja viini taikinaan varovasti käännellen.
- Kumoa taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
- Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.
- Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit: Herkullista! Alex Nurmen alkuperäisessä reseptissä on käytetty mustaherukkamehun tilalla chymos väkevä mustaherukkaviiniä. chymosväkevätmarjaviinit .
Kommentit