20 kpl

  •  n. 4,5 dl      vehnäjauhoja
  •  1 rkl             kaakaojauhetta
  •  1 dl             sokeria
  •  200 g          margariinia

Täyte:

  • 2                munanvalkuaista
  • 1 dl           sokeria
  1. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri ja paloiteltu rasva astiassa tasaiseksi seokseksi. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri koko ajan vatkaten.
  3. Kauli taikinasta kaksi n. 16x30 cm:n kokoista levyä
  4. Levitä marenkitäyte epätasaiseksi kerrokseksi taikinalevyjen päälle. Kääri levyt kääretorttumaisiksi rulliksi.
  5. Pane rullat jääkaappiin jähmettymään n. tunniksi. Säädä uuni 200 asteeseen.
  6. Leikkaa rullista parikymmentä 3 cm:n paksuista viipaletta ja pane ne pellille leivinpaperin päälle.
  7. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kommentit: Nämä oli pettymys, mutta toisaalta vika saattoi olla uunissakin. Tuolla uunilla harvoin onnistuu marenki. Halusin tehdä näitä pelkästään Jitterbug-nimen takia. Itse kun tiedän tansseista jonkun verran. Siis varmasti ihan hyviä keksejä, mutta minulta ainakin paloi marenki, mutta kuten jo mainitsin yleensä marenki ei onnistu tuolla uunilla. Eipä tästä sen enempää. Ohje taas imp:n lehtisistä.