•  2 dl            sokeria
  •  250 g        leivontamargariinia
  •  3                munankeltuaista
  •  1 rkl          sitruunamehua
  •  1 tl            ruokasoodaa
  •  2 tl            leivinjauhetta
  •  1 tl            vaniljajuhetta
  •  n. 4 dl      vehnäjauhoja
  •  3,5 dl      maissitärkkelystä
  •  2 dl         kookoshiutaleita

täyte:

  • n. 400 g    maitotiivistettä (kondensoitua maitoa)
  1. Säädä uuni 225 asteeseen.
  2. Vaahdota sokeri ja margariini. Vatkaa sekaan keltuaiset ja sitruunamehu.
  3. SEkoita sooda, leivinjauhe, vaniljasokeri, jauhot, maissitärkkelys ja kookoshiutaleet keskenään. Lisää jauhoseos vahtoon ja sekoita taikinaksi.
  4. Kaada taikina jauhoitetulle pöydälle ja kauli n. 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
  5. Ota pohjasta muotilla tai lasilla keksejä. Muotin koosta riippuen saat eri määrän keksejä. Nosta keksit leivinpaperin päälle pellille.
  6. Paista keksejä uunin keskiosassa 5-7 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Anna jäähtyä.
  7. Hauduta maitotiivistetölkkiä kattilassa 4 tuntia. Tölkin on oltava veden alla koko ajan, sillä muuten se saattaa räjähtää. Tarkkaile tölkkiä haudutuksen ajan.
  8. Haudutuksen loputtua huuhtele tölkki kylmällä vedellä. Avaa tölkki vasta, kun se on jäähtynyt, sillä sisältö on todella kuumaa.
  9. Laita kahden keksin väliin täytettä. Täytettä voi levittää myös reunoihin ja pyöräyttää reunat kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.

 

Kommentit: Itse tein aika pieniä sydämen-muotoisia keksejä ja niitä tuli aika paljon. Osan pyöräytin kookoshiutaleissa ja nonparelleissa, mutta osan jätin ilman. Jos ihmetyttää tuo täyte niin siitä tuli sellaista toffeemaista. Täyteenä voi käyttää ihan mitä itse haluaa vaikka jotain hilloja tai syödä keksit sinällään. Mutta itselleni tuli mieleen, että olisin saanut nopeammin tuon täytteen keittämällä kermasta toffeeta kuin hauduttamalla tuota, mutta kerta minulla oli jääkaapissa yksi purkki odottamassa niin käytin pois. Alkuperäinen ohje on taas imp laivontaherkut lehtisestä.