Kuten useimmat ruoat mitä teen, on tämäkin täysin omasta päästäni sovellettu käyttöön ja siksipä myöskin helposti muokattavissa, esim. jos haluaa voi täytteeseen laittaa vaikka jotain lihaa kuten pekonia ja jos jostakin ei pidä sen voi jättää pois. Paprikat voi tarjota esim. riisin, vihreän salaatin kanssa taikka syödä pelkiltään.

3 paprikaa

Täyte:

öljyä + mausteita

1,5 porkkanaa

4 herkkusientä

200 g herne-maissi-paprika pakastevihanneksia

2 pientä sipulia

2 valkosipulin kynttä

Päälle: n. 200 g juustoraastetta

  1. Leikkaa paprikat puolikkaiksi ja poista kanta sekä siemenet. Asettele ne uunivuokaan niin, etteivät ne kaadu.

  2. Leikkaa porkkanat ja sipulit kuutioiksi sekä sienet viipaleiksi. Laita pannulle öljy ja mausteet, kuumenna mausteöljy ja lisää ensin porkkanat ja pakastevihannekset ja viimeiseksi sienet ja sipulit (myös valksoipuli leikattuna).

  3. Paista vihanneksia jonkina aikaa ja varmista maku, tarvittaessa lisää mausteita. Vihannekset ja sienet saavat jäädä vähän epäkypsiksi sillä uunissa on niillä vielä aikaa kypsyä.

  4. Täytä paprikat seoksella ja laita juustoraastetta päälle. Kaada vielä vuoan pohjalle n. lasillinen vettä (niin, että pohja peittyy). Paista paprikat 200 asteessa keskitasolla n. 30 minuuttia.

Muita kommentteja: Nämä maistui minulle myös kylminä. Tosiaan sinne vuoan pohjalle ei kannata laittaa liikaa vettä sillä se aiheuttaa sen, että paprikoista tulee ihan vetisiä. Jos ei ole varma koko vedestä niin voi sen poiskin jättää, mutta sitten kestää kauemmin kypsyä ja uhkaa myös kuivuminen ellei paprikan täytteessä ole tarpeeksi esim öljyä. Tosiaan ei tässä mitään tarkkaa ohjetta ole, kun tämän päästäni keksin. Ja helppokin tämä oli tehdä. Helpompaakin on esim. sulatettuihin pakastekasviksiin sekoittaa vähän öljyä ja mausteita ja laitaa paprikoihin ja uuniin. Erittäin muuneltava ruoka. Tämä kyseinen täyte on hyvää myös sinällää ilman, että se täytyy laittaa vielä uuniin paprikoissa. Sen voi syödä pelkillään tai jonkin muun kanssa (riisin..), mutta jo sinällään oivallinen ateria kunhan paistaa kaikki sitten pannulla kypsiksi. Nam!