• 250 g margariinia tai voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 muna
  • 2 dl rusinoita
  • 4 dl isoja kaurahiutaleita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa tai kermaa

1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna.

2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekoittaen taikinaan.

3. Lisää viimeiseksi maito tai kerma.

4.  Nostele taikinasta nokareita leivinpaperille pellille. Jätä riittävästi tilaa niiden väliin, sillä ne leviävät jonkin verran uunissa.

5. Paista kakkuja 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 minuuttia. Jäähdytä kakut.

6. Säilytä kakkuja tiiviskantisessa rasiassa tai pakasta ne. Pakastettuina ne säilyvät n. 3 kuukautta.

Tekijältä: en tehnyt näistä kauhean isoja niin näitä tuli päälle 60 kpl vaikka ohjeessa luki n. 35 kpl. Sen sijaan että olisin laittanut 2 dl rusinoita laitoin 1 desin rusinoita ja toisen desin kuivattuja ja pilkottuja ananaksen paloja. Nämä ovat aika hyviä ja koukuttavia, vähän samaan tapaan kuin kauralastut, kun yhden syöt niin et voi lopettaa syömistä. Ehkä se johtuu siitä, että kaurahiutaleita on noin paljon. Nämä eivät ole mitenkään liian makeita ja juuri sen takia rusinat ja ananakset erottuvat selvästi kekseistä makeampina kohtina. Alkuperäinen ohje: Kotileipurin Lämpimäiset, alkuperäisohjeen mallikortti, 7 Pikkuleivät & piparit.