• 4 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl emmental-raastetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 150 g margariinia
  • 1,5 dl maitoa

1. Nypi pehmeä rasva ja kuivat aineet keskenään, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon maito, mutta älä vaivaa enempää kuin on välttämätöntä.
2. Jaa taikina kahteen osaan, pyörittele ne palloiksi ja kaulitse suurehkoiksi, pyöreiksi levyiksi. Leikkaa levyt terävällä veitsellä kahdeksaan sektoriin, kääri sarviksi siten, että aloitat käärimisen leveämmästä päästä.
3, Laita sarvet leivinpaperin päälle, voitele munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.
4. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Peitä lämpimät sarvet liinalla.

Tekijän kommentit: Taikina oli helppo tehdä. Itselläni ne eivät ensin kauheasti nousseet uunissa, mutta syynä voi olla liian tiivis kääriminen ja liian kauan vaivaaminen. Toinen satsi onnistui paremmin. Mausta en osaa sanoa sillä en ole itse ikinä välittänyt tuommoisista, mutta teinkin ne äidilleni. Kaulimis vaiheessa kannattaa jauhottaa alusta sillä taikina on aika tahmeaa ja jää kiinni helposti jolloin myös kääriminen vaikeutuu. itse en laittanut pinnalle mitään siemeniä. Alkuperäinen ohje: hellapoliisi.fi