300 g spagettia
n. 170g tuoreita herkkusieniä
1 sipuli
2 munaa
2 dl kevytkermaa tai maitoa (1,5 dl kermaa ja 0,5 dl maitoa)
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

1. Keitä spagetti ohjeen mukaan kypsäksi.
2. Viipaloi spagetin kiehuessa sienet ja kuutio sipuli. Pane ne pannulle, jossa on hieman öljyä ja paista sienet melkein kypsiksi tai kunnes sipulit ovaat kuultavia. (Oman maun mukaan)
3. Vatkaa munat ja kevytkerma, mausta suolalla.
4. Valuta spagetti ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää kattilaan sieni-sipuliseos, juustoraaste ja persilja. Kuumenna hetki samalla sekoittaen.
5. Ota kattila hellalta ja sekoita muna-kermaseos pastan joukkoon. Lisää vielä loput juustosta sekä mustapippuri.

Tekijän kommentit: Olin ihan unohtanut kuinka hyvää miilunpolttajan spagetti on! Minä kun en pekonista niin välitä, niin käytin sieniä sen sijaan. Käytin myös sieniä paistaessa 2 pilkottua valkosipulin kynttä, koska pidän valkosipulista ja eikä se edes maistunut voimakkaasti. Tuli aivan ihana koostumus ja maku! Aivan mahtava ohje ja sen löysin ruokapedian sivuilta, jota sitten muuntelin hieman itse.