n. 30 kpl

  •  5 dl       maitoa
  • 50 g      hiivaa
  •  0,5 dl   oliiviöljyä
  •  1 tl       suolaa
  •  1          kananmuna
  • n. 12 dl vehnäjauhoja
  • 2 pkt     pekonia (280g)
  • 1 dl      tomaattikastiketta tai tomaattipyreetä
  • 2 dl      voimakasta juustoa raasteena

Voiteluun kevyesti vatkattu kananmuna

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maidon sekaan ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  2. Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, muna ja suurin osa jauhoista. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi ja anna nousta noin 30 minuuttia.
  3. paista pekonisiivut. Valuta pekonit ja paloittele ne pieniksi paloiksi.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat nelikulmaisiksi levyiksi ja levitä niiden päälle tomaattikastiketta. Levitä myös pekoni ja juustoraaste päälle.
  5. Taita taikinalevyt kaksinkerroin ja leikkaa kumpikin levy 15 suikaleeksi. Solmi suikaleet nyyteiksi ja panen ne vuokiin uunipellille. Anna nyyttien nousta noin 15 minuuttia. Säädä uuni 225 asteeseen.
  6. Voitele nyytit munalla ja paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.

 

Kommentit: Kyseessähän on perus hiivataikina kuten pullataikina. Taikinassa itsessään ei ole kamalasti makua, mutta tomaatti, pekoni ja juusto antavat sitä runsaasti ja ne ovat namia! Niiden solmiminen nyyteiksi ovatkin sitten mielenkiintoista puuhaa. Helpoiten pääsee täyttämällä vain puolet levystä pekonilla ja juustoraasteella ja kääntämällä toinen puoli kanneksi muutoin täytettä ropisee pois. Nämä turpoavat paljon uunissa! vaikka ensin luulin niiden olevan aika pieniä, mutta uunissa.. huhhuh! Ei niistä oikeen pienempiä saa, mutta hyviä ovat! Alkuperäinen ohje taas imp:n lehtisestä.