• 3 dl                        (keittämätöntä) Jasmiiniriisiä
  • 2 rkl                       öljyä
  • 2 tl                          valkosipulitahnaa (spice up!)
  • 1,5 tl                       inkivääritahnaa (spice up!)
  • 1                             sipuli
  • 3                             kananmunaa
  • n.1,5 tl                   sokeria
  • 2,5 rkl                    soijakastiketta
  • 2 rkl                       sitruunamehua
  • 2 rkl                       kalakastiketta (blue dragon)
  • n. 1 dl                    pähkinöitä
  • 300 g                    sulatettuja katkarapuja
  1. Kypsennä riisi melkein kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuumenna öljy wokissa ja lisää valkosipuli, inkivääri ja riisi. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää pilkottu sipuli.
  3. Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki. Tee pannulle riisin keskelle kolo ja kaada siihen munat. Sekoita paistellen pikkuhiljaa munaseos riisiin.
  4. Mausta sokerilla, soijakastikkella, sitruunanmehulla ja kalakastikkeella.
  5. Lisää joukkoon lopuksi katkaravut, pähkinät ja kuumenna.

Kommentit: Ostin kerran kaupassa kerralla Spice Up!-tuotteita, kun innostuin kokeilemaan erilaisia aasialaisia ruokia. Ainakin suurimmista ruokakaupoista löytyy ja on muutenkin aika hyödyllisiä, varsinkin tuo valkosipulitahna (1tl=1 kynsi). Mutta itse ohjeesta sen verran, että kannattaa käyttää suolattomia pähkinöitä ellei tykkää aika suolaisesta (kalakastike ja soijakastike valmiiksi aika suolaisia) tai voi lisätä sokerin  määrää. Itse käytin suolapähkinöitä ja ajattelin kyllä seuraavan kerran sitä syödessäni lisätä hieman sokeria, tuli nimittäin aika suolaista (myöskin kastikkeiden vähentäminen ihan oiva vaihtoehto). Jäin kyllä kaipaamaan muita mausteita kuin suolaa, kun muuten aika mautonta (tai suola peittää kaikki muut maut alleen). Ensi kerralla voisin myös lisätä chilitahnaa. Muuten tämä oli oikein makoisaa ja erittäin täyttävää jäin kyllä kaipaamaan jotain raikasta kuten salaattia sen vierelle, mutta maitokin kait kelpaa. Ohjeesta tulee n. 5 annosta ja ohje on otettu muunnellen finefood :n sivuilta, mistä löytyy tietoa myös noista tahnoista.