Halusin kokeilla eri ohjetta kuin aikaisemmin, koska en halunnut rupeamaan erottelemaan kananmunan kletuaisia ja valkuaisia.

200 g Fazer Tumma leivontasuklaata

200 g voita

4 kpl munaa

2 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).

2. Paista uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneen lämmössä, sitten jääkaapissa.

Tekijän kommentit: Tästä tuli aika lailla erilaista kuin tuosta toisesta ohjeesta. Ensinnäkin tämän kakun reunat muuttuvat ihan kakkumaisiksi ja vain keskusta jää "raa'aksi". Tämä oli mielestäni maultaa ehkä hieman parempi. Tämä oli suklaisempi ja kakkumaisempi sekä tuhdimpi (jauhojen vaikutus). Tämä oli myös erittäin helppo tehdä. Ja koska tämä on suklaista ja tuhtia erittäin pienikin pala rittää. Voisi sanoa, että se on jopa äklöä, jos ottaa liian ison palan. Tuon kuvan verran söi yli kymmenen henkilöä. En voi suositella tätä niille, jotka eivät muutenkaan suklaasta tykkää, mutta muten aivan mainio ja riittoisa. Siitä saa raikkaampaa, jos kakkua tarjoaa esim. marjojen taikka kauraleivosten vaahdon kanssa (vähempi sokeria). Tämä oli kyllä aivan mahtavaa ja vie makeannälän aivan kokonaan pois. Toinen ohje on hieman kevyempi(?), tarkoitan nyt sillä, että siitä ei tule yhtä makeaa ja tuhtia. Tietysti maku riippuu myös suklaasta. Itse käytin lidl:stä löytäääni tummaa leivontasuklaata tässä kakussa. Alkuperäinen ohje: www.fazermakeiset.fi/fi/Suklainenkeittio.aspx