Pohja:

  • 2 dl          vehnäjauhoja
  • 1 dl          kaurahiutaleita
  • 1 tl           leivinjauhetta
  • 100g       margariinia
  • 1/2 dl      kylmää vettä tai maitoa

Täyte:

  • 200 g fetajuustoa
  • tuoretta parsakaalia
  • 200 g kirsikkatomaattia
  • sipuli
  • paprikaa
  • (tai mitä kaapista löytyy)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 tl mustapippuria

1.  Sekoita pohjan kuivat aineet kesken, sekoita joukkoon pehmeä rasva, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina n. 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa n. 10 min.

3. Levitä pohjalle puolitetut kirsikkatomaatit, pilkotut vihannekset ja kuutioitu juusto.

4. Sekoita kermaviili, kananmunat ja mustapippuri tasaiseksi. Kaada seos täytteiden päälle.

5. Paista piirakkaa 225 sateessa 20-30 minuuttia.

Tekijän kommentit: Ihan sairaan helppo ohje, jonka muistaa ulkoa. Tosiaan täytteeseen voi laittaa mitä itse haluaa. Täytettä jäi ainakin minulle yli, koska 200g parsakaalia, tomaattia ja fetaa täyttivät pohjan aika hyvin ja paprikaa ja sipulia tuli aika vähän laitettua niin kannattaa vähän katsoa kuinka paljon noita täytteen aineksia ostaa. Toisaalta minulla ainakin tulee ylimääräiset paprikat ja tomaatit ym. syötyä ihan sinälläänkin pois. Ja on muuten aivan sairaan hyvää, jota voisi tarjota hyvin vieraille. Pohjan ohje: http://www.maku.fi/resepti/kasvis-fetapiirakka