lisää banaanireseptejä..

4dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl soodaa tai leivinjauhetta
3 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ dl ruokaöljyä tai kasviperäistä margariinia
2 dl vettä
1 dl keitettyä jäähtynyttä kahvia
2 banaania pieneksi kuutioituna tai muussattuna
n.75g tummaa suklaata rouhittuna
 
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään (jauhot, sokerit, suola, kohotusaine, kaakao).
  2. Lisää rasva, vesi ja kahvi. Sekoita hyvin.
  3. Lisää banaani ja suklaarouhe. Sekoita taas hyvin.
  4. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellille ja täytä vuoat melkein täyteen (muffinit kohoavat nätisti, kun niillä on pelti tukena). Paista muffinsseja 200 asteessa n. 15 minuutia.

Kommentteja: nesteenä voi käyttää myös suklaa-soijajuomaa, jolloin kaakaota ei tarvitse lisätä. Itse olen käyttänyt tätä ohjetta niin, että olen laittanut 2 dl suklaa-soijajuomaa enkä ole lisännyt kahvia enkä kaakaota, myös sokerin määrää kannattaa tällöin vähentää ehkä puoleen. Taikinasta tulee tällöin paksumpaa, mutta ei se ole minulla ainakaan haitannut. Muffineista tulee joka tapauksessa erittäin pehmeitä ja meheviä. Tämä on ehdottomasti yksi lempiresepteistäni, vaikka onkin aika makea. Erittäin helppo ja maukas resepti! Löysin tämän aikoinaan àlaMarie:n blogista, josta sitten muuntelin ja kokeilin erilaisia versioita.