Esim.

  • 200g suklaata
  • 100 g turkinpippuri-murskaa tai kuivattuja karpaloita
  • pieni nokare voita (n. 1 rkl)

1. sulata suklaa ja lisää siihen voi ja turkinpippurit tai karpalot.

2. Levitä hieman jäähtynyt suklaa voipaperille ja anna jähmettyä, leikkaa. Tai nostele lusikalla esim. silikonisiin jääpala-muotteihin.

Tekijän kommentit: Iitse en valitettavasti ehtinyt suklaata temperoida. Käytin tavallista Fazerin maitosuklaata ja sulatin suklaan vesihauteessa. Lusikalla siirsin suklaata silikoniseen jääpälä-muottiin, josta suklaat irtosivat aika helposti jähmettyään. Suklaan saa jähmettymään nopeasti käyttämällä se pakastimessa vähän aikaa. Se käyttäääkö mitä suklaata ja kuinka paljon turkinpippureita tai karpaloita on aivan oma makuasia. Myös sekoittamisen sijaan karapalot tai turkinpippurit voidaan laittaa suklaan päälle ja muutenkaan ainakaan turkinpippureita ei kannata laittaa kauhean kuumaan suklaaseen, koska ne sulaisivat sinne joukkoon, paitsi jos näin haluaa tehdä.