• perunaa
  • porkkanaa
  • lohta
  • sipulia
  • suolaa ja pippuria
  • viola ruohosipulituorejuustoa
  1. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Kuori ja lohkoa sipuli. Irrota nahka ja paloittele lohi.
  2. Ota alumiinifoliosta sopivan kokoisia paloja. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Laita alumiinifiloiden päälle ensin perunat, porkkanat ja sipulit ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita kasviksien päälle lohta ja nokare tuorejuustoa. Sulje foliot nyyteiksi ja laita uunipellin päälle.
  4. Paista nyyttejä n. 20 min tai kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile vaikka salaatin kanssa.

 

Tekijältä: En katsonut tarkkaa määrää vaan valmistin nyytit "näppituntumalla". Tuli ihan sairaan hyviä ja ovat kyllä täyttäviäkin. Näitä tulee enemminkin syötyä kesällä grilliherkkujen yhteydessä, mutta sopivat mainiosti myös syysruoaksi varsinkin, kun jälkiruokana on uuniomenoita. Ohjeen olen joskus lukenut Pirkan  lehdestä, mutta tällä kertaa tein ihan omasta päästäni.