Pohja:

  • 2 dl          vehnäjauhoja
  • 1 dl          kaurahiutaleita
  • 1 tl           leivinjauhetta
  • 1/2-1 dl  sokeria
  • 100 g      margariinia
  • 1/2 dl      kylmää vettä tai maitoa

Täyte:

  • 200-300 g    vadelmia
  • 1 dl                maitorahkaa
  • 1 dl                kevytkermaa
  • 1/2 dl            sokeria
  • 1 tl                 vaniljasokeria
  • 1                    muna

1.  Sekoita pohjan kuivat aineet kesken, sekoita joukkoon pehmeä rasva, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina n. 28 cm halkaisijaltaan olevaan piirakkavuokaan. Pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa n. 10 min.

3. Levitä pohjan päälle vadelmat. Sekoita muut täytteen ainekset tasaiseksi ja kaada vadelmien päälle.

4. Paista piirakkaa 200 asteessa 20-30 minuuttia, keskitasolla.

tekijän kommentit: Tosiaan sama pohjan ohje kuin feta-kasvipiirakassa, paitsi täässä on sokeria. Ja juuri sen takia ihan sairaan hyvä pohjan ohje, kun kelpaa kaikkiin piirakoihin. Pohja paisuu enemmän tässä, kun leivinhiiva reagoi sokerin kanssa, joten tarpeeksi korkeat reunat! mutta muuten tuli taas erittäin onnistunut piirakka, jota voi helposti tarjoilla juhlissakin. Tämä on juuri sopivan makea eikä yhtään liikaa ja vadelmat tuovat raikkautta. Oli niin hyvää, että sisko söi tätä vielä aamupalaksi seuraavana aamuna. Täytteen ohje MyllynParas-nettisivuilta.