• 2 dl kuohukermaa
  • 2dl sokeria
  • 2 rkl hunajaa
  • 50 g leivontamargariinia
  • 100 g valkosuklaata
  1. Rouhi valkosuklaa
  2. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes seos kiehahtaa.
  3. Lisää margariini ja hunaja.
  4. Anna kiehua hiljaa kuplien, kunnes seos sakenee ja lämpötila kohoaa 116 asteeseen. Ellei sinulla ole lämpömittaria, voit tehdä kokeen tiputtamalla muutaman pisaran fudgeseosta kylmään veteen. Jos pisarat jähmettyvät, seos on sopivaa.
  5. Lisää joukkoon valkosuklaarouhe ja vatkaa seosta sähkövatkaimella muutama minuutti.
  6. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuookaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa palasiksi (öljytyllä veitsellä). Säilytä jääkaapissa.

Tekijän kommentit: Yllättävän helppo. Annoin seoksen kiehua n. 30 minuuttia ja välillä sekoittelin ettei palanut pohjaan, koska minulla ei ole paksupohjaista kattilaa. Fudget maistuvat vähän kermatoffeelta ja ovat hyviä. Tuosta satsista sain n. 30 palaa kun käytin vuokaa kokoa 19x21cm. Näistä saa esimerkiksi hyviä lahjoja/tuliaisa makeannälkäisille, nimittäin makeita ne ainakin ovat. Alkuperäistä ohjetta (http://www.kinuskikissa.fi/?cat=87) muutellen.